fbpx

BLOG

"Du lille Anemone, hvor er din skaber stor"

Anemonen har så længe jeg kan huske været min yndlings blomst. Jeg er opvokset på landet, tæt på en lille skov. Min mor og jeg har altid gået ture til skoven hvert forår for at finde årets første anemoner. Det er en slags uskrevet tradition, jeg er opvokset med, som jeg har taget med mig i min egen lille familie.

Jeg tror jeg kan finde flotte (og opstillede) billeder af min selv lige så langt tilbage, som jeg har haft en mobil med kamera. Når jeg har været gravid skulle maven selvfølgelig også med på billedet. Hvilket, når jeg ser tilbage, var helt skørt, fordi i én af graviditeterne, var jeg kun lige blevet gravid, så maven var nærmest usynlig.

Mine børn er blevet slæbt ud i store anemoneenge fra de var helt små og kun kunne ligge fladt nede i det smukke blomstertæppe. Og helt ærligt, så gad de det altså ikke altid. Men jeg måtte bare have det perfekte anemonebillede af dem…

Jeg kan huske en gang jeg var på anemonejagt med mine børn, mand og min bror. Jeg tog måske 100 billeder af os. Men jeg var ikke tilfreds. Så skød mit bror et enkelt skud og det sad lige i skabet. Jeg ved ikke hvad det var, men lige der gik det op for mig, at nuet – det uperfekte – det sårbare og ærlige. Det er i dét den sande skønhed findes.

Anemone

Well. Det var skørt… Og da jeg nåede til barn nr. tre, hvilket er min søn Lui, gik ’jagten på det perfekte billede’ lige så stille i stå… Selvom han er godt præget af sine søstre (og mig) og er blevet ret vild med blomster, så kunne jeg endelig slippe noget af perfektionismen omkring det perfekte billede. Dette skyldes nok også, at det skete midt i min sygemelding med svær depression og angst. Her fik jeg stille og roligt, i samarbejde med min psykolog, pillet lidt(mange) lag af min unødvendige perfektionisme. Åh, hvilken frihed!

Da jeg fik givet lidt slip på min trang til perfektionisme omkring anemonerne, kunne jeg vende tilbage til deres oprigtige skønhed og hvorfor de virkelig fascinerer mig. Jeg tror altid jeg ubevidst har forbundet anemoner med ægte skønhed. Det er svært at beskrive. Men de blomster er bare så magiske for mig.

 

Jeg har haft så mange oplevelser ude i lysegrønne, smukke forårsskove, men det flotteste hvide anemonetæppe i skovbunden. Jeg har grædt og grint i de omgivelser. Anemonerne føles som en del af mig.

Imens jeg har været syg med depression og angst, har skoven og anemonerne fået en ekstra særlig plads hos mig. Dels fordi anemonerne vækker gode barndomsminder. Men også fordi anemonen, for mig, er det skønneste symbol på, at vi alle altid har en chance til. Hvert år, hver dag, hvert sekundet har vi mulighed for at blomstre på ny. Lige meget hvor syge vi bliver, hvor mange mennesker vi svigter eller hvad end vi gør, som vi tror er utilgiveligt. Ja, så har vi altid en ny dag til at blomstre op på ny.

Hver dag er en gave, hvor vi kan nyde, hvor unikke vi er skabt.

Hver dag er en ny dag, hvor vi kan bruge alle de fantastiske talenter, vi er blevet betroet, til at kæmpe for vores drøm.

Hver dag er en ny dag, hvor vi kan elske os selv og andre lidt mere, bare fordi vi er den vi er.

Vi behøver ikke præstere en hel masse. Vi er nok lige præcis som vi er.

Jeg er en god nok mor lige præcis som jeg er. Jeg er en god nok pædagog lige præcis som jeg er. Jeg er en god nok, kunstner, ven, kone, søster, datter lige præcis som jeg er. Og hey! Det er DU også! Folk kan beskylde dig for at opdrage dine børn forkert, kopiere andre kunstnere, bagtale dine venner og kolleger…

Men intet af alt det folk siger om dig. Og intet af alt det dårlige du siger om dig selv har nogen magt. Du er unik og perfekt skabt. Du er elsket.

 

Det lyder måske vanvittig skørt. Men alle disse gode ord er, hvad jeg tænker, når jeg ser årets første anemone titte frem. Det er også derfor jeg brugte min “30 års krise” på at få foreviget den smukkeste anemone på min arm…

Med al min snak om anemoner ønsker jeg dig den skønneste dag, hvor du må stråle som en anemone og hvile i at DU er helt PERFEKT som du er.

Og husk – her er der altid plads til en mere. Så vent ikke med at række ud, hvis du har noget på dig hjerte.

xo Michaela

Select your currency
DKK Dansk krone
EUR Euro
Secured By miniOrange